CATEGORÍAS: 2.OBJECTES, El paisatge és un fingidor, Maresme, mediança, objectes situats, paisatge, pensamans, roba

ETIQUETAS: , , , , , ,

L’inconscient està estructurat com un paisatge

barret-volador-sorra-72

1

Abans de l’aparició del paisatge hi alguna cosa que explica, que és explicada i en aquesta explicació ja hi és el narrador 2. Només després el paisatge es reconeix en ell mateix i les paraules xoquen les unes amb les altres, les  lletres perden els pals, s’arrodoneixen, i signifiquen sempre una altra cosa, com si el sentit rodolés cada vegada que el volem interpretar 3. El paisatge és el somni del paisatge.

  1. “L’inconscient està estructurat com un paisatge”.
  2. Jacques Lacan, «El inconsciente está estructurado como un lenguaje» (Lacan, Seminari “Els quatre conceptes fonamentals del psicoanàlisi” classe del 22 de enero de 1964, Seminari,  Edició Paidós 11, p. 28).
  3. «Ensopegada, falla, fissura…Allí una cosa diferent exigeix la seva realització, una cosa que apareix com intencional, certament, però amb una estranya temporalitat.” (Lacan, Seminari 11, Edició Paidós, p. 32).

Leave a comment:

actuació barret Body-Weather camí Canvi_Climàtic cartel·la dansa diagènesi drama El Dorado escenari Fûdo-Sei Humbold inconscient llocs enllocats mar mirada natura No man's land núvol paisatge pedra picar punt cec riera Sant Pol de Mar somnis sorra Svejk Tempestatibus Corpus Terrain vague tradicció