CATEGORÍAS: destrucció, drama en lloc, El paisatge és un fingidor, Maresme, objectes situats, resèmia, vidres

ETIQUETAS: ,

El Canvi Climàtic

el-canvi-climacc80tic-72

1

L’aire s’esparraca, massa vell per aguantar llevantades. Feixos de partícules transportades pel vent el van esfilagarsant com si estripessin un llençol transparent. Les ratlles revelen estructures rectangulars que fins ara ens havien passat desapercebudes. Finestres gegantines apareixen a l’horitzó, surant damunt la mar. Es poden veure des de qualsevol platja, com si l’atmosfera hagués fet una reacció similar al quarterament de les argiles. També podria ser que les finestres  haguessin estat allí des de temps pretèrits, construïdes per una civilització de gegants que no van deixar cap altre rastre. Fins que les partícules no les han començat a ratllar no les hem pogut veure.

Cada vegada hi ha més partícules, es mouen en ràfegues formant ventades calentes i terroses que  produeixen sensació d’ofec. Si  fan una ratlla propera se sent un brunzir agut i si en fan moltes un soroll més sord, com de nevera espatllada fins que el cel queda entelat, les finestres desapareixen i el brunzir ja no s’apaga mai. En les zones ratllades no s’hi pot estar perquè hi ha altes concentracions de monòxid de carboni, la podridura blava del cel2.

Hem descobert que les ratlles estan relacionades amb la pujada del nivell del mar però és un descobriment inútil donat que quan el cel estigui tot ratllat ningú no podrà respirar. 3

  1. “El Canvi Climàtic” .
  2. Blau cristall on habita
    L’home lívid que inclina la testa
    En la refracció del seu somni purpuri.

    Coses apagades, àngels oblidats, tardor adolescent.
    D’or a dol apareix la germana
    Radiant de blava podridura.

    Variació de “Pau i Silenci” de Trakl.

  3. “El Canvi Climàtic”.  Hi ha un ballarí donant voltes per tot l’escenari. Entren uns quants operaris desenrotllant cintes d’embalar. Les puntes estan enganxades a les parets laterals i formen línies a diferents alçades que travessen tot l’escenari. El ballarí s’enganxa amb les cintes, a vegades es desenganxa i les arrossega. Però els operaris seguixen estenent  línies i més línies de cinta fins que el ballarí queda totalment enganxat, immòbil. Baixa el teló i al damunt es projecta la frase: “Les baves de de la l’Atmos Fera”.

Leave a comment:

actuació barret Body-Weather camí Canvi_Climàtic cartel·la dansa diagènesi drama El Dorado escenari Fûdo-Sei Humbold inconscient llocs enllocats mar mirada natura No man's land núvol paisatge pedra picar punt cec riera Sant Pol de Mar somnis sorra Svejk Tempestatibus Corpus Terrain vague tradicció